Forum Singuratate
Ai gasit locul potrivit. Scapa de singuratate, renunta la prejudecati! Femei singure, femei divortate, femei disponibile, femei care cauta barbati, fete singure, femei care platesc barbati, domni generosi, femei maritate, intalniri, femei care variaza, anunturi matrimoniale, intalniri discrete, intalniri pe internet.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Singuratate | Inregistrare | Login

POZE FORUM SINGURATATE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
Lolo
Femeie
25 ani
Galati
cauta Barbat
25 - 52 ani
Forum Singuratate / Singuratatea / La ce varsta poate deveni singuratatea o povara si de ce? Moderat de baiat_gol, dezbracata
Autor
Mesaj Pagini: 1
SuntSingura
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 57
Unele dintre noi suntem necasatorite sau nu au un partener de viata. Motivele pot fi nenumarate, rezultatul, insa, acelasi: singuratatea. Aceasta poate exista si in doi, dupa cum bine a spus cineva. Nu ne place, nu o vrem dar... cum o tratam? Ne-am adresat dr. psiholog Andrei Popescu, care a raspuns cu promptitudine unui set de intrebari despre singuratate.

La ce varsta poate deveni singuratatea o povara si de ce?
Poti fi singur la orice varsta, depinde de cum ai reusit sa te califici pana atunci pentru viata in doi. Singuratatea poate fi un act de libera alegere, pentru ca preferi acest lucru vietii in doi sau poate fi consecinta unuia sau mai multor esecuri in a te apropia de altcineva. In prima ipostaza, trebuie sa existe motive serioase pentru singuratate. Fie ai prea multe obisnuinte si deprinderi care te temi ca il poate deranja pe celalalt, fie esti constienta ca acestea pot deranja orice alta persoana din proximitate. Atunci preferi contacte mai mult sau mai putin sistematice dar limitate ca timp si, evident, spatiu. Nu iti pui la dispozitia altcuiva spatiul privat, pentru ca esti prea vulnerabila in aceasta zona.
Singuratatea ca efect al esecurilor relationale este mai dureroasa si mai costisitoare psihic. Stii ca esti o persoana dificila, ca ai frustrari pe care nu le poti comunica, ca celalalt, indiferent cine ar fi, reactioneaza si te obliga sa te restrangi la propria ta conditie. Nu mai incerci sa relationezi de teama unui nou fiasco. Oferta catre lume e din ce in ce mai saraca pana cand vei fi pierduta de tot din vedere. Si, de regula, incerci sa faci din singuratate o virtute.
Despre varsta putem vorbi oricat dar nu cred ca varsta este semnificativa. Poti fi la fel de singur, ca efect psihologic, si la 25 de ani si la 65. Nu varsta cred ca este evidenta cea mai importanta ci starea care insoteste faptul singuratatii fizice. Psihologia persoanei singure este foarte speciala si, uneori, devine greu de inteles pentru ceilalti, oamenii cu o cultura de cuplu. Granitele mentalului omului singur, fie ea femeie, fie el barbat, sunt mult mai rigide decat in situatia celorlalti. Atitudinile sunt mai evidente si mai fixe, egotismul mai proeminent. Schimburile psihologice sunt mai sarace, comunicarea mai putin intensa. Sigur ca toate acestea se accentueaza o data cu varsta, ca sisteme de securitate emotionala. Si de aici, revenind, apare din nou tipologia descrisa inainte. Singuraticul voluntar nu este pierdut definitiv, cum se spune, pentru societate. Singuraticul infrant, din pacate, da.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la