Forum Singuratate
Ai gasit locul potrivit. Scapa de singuratate, renunta la prejudecati! Femei singure, femei divortate, femei disponibile, femei care cauta barbati, fete singure, femei care platesc barbati, domni generosi, femei maritate, intalniri, femei care variaza, anunturi matrimoniale, intalniri discrete, intalniri pe internet.
Lista Forumurilor Pe Tematici
Forum Singuratate | Inregistrare | Login

POZE FORUM SINGURATATE

Nu sunteti logat.
Nou pe simpatie:
deea_mha
Femeie
25 ani
Dolj
cauta Barbat
18 - 80 ani
Forum Singuratate / Singuratatea / Singuratatea poate fi benefica? Moderat de baiat_gol, dezbracata
Autor
Mesaj Pagini: 1
SuntSingura
Administrator

Inregistrat: acum 16 ani
Postari: 57
Singuratatea poate fi benefica?
Cred ca raspunsul este mai complicat decat un simplu "da" sau "nu". Vin iarasi sa spun ca varsta este o variabila mai putin importanta decat constructia psihologica individuala. Nu aceasta determina singuratatea, ci constructia psihologica individuala, capacitatea corecta de a te autopercepe, de a a te autopozitiona in raport cu un "celalalt".
Nu este recomandabil pentru persoane care au dificultati de relationare sa insiste in a nu ramane singure. Vointa lor va aduce numai suferinta in jur. Din nefericire, aceasta evidenta "pe dos" este neavenita in momentul de fata. Avem exemplul atator casatorii sau concubinaje in care incompatibilitatea psihologica se rezolva cu violenta. Este varianta dintotdeauna de a demonstra celuilalt ca orice formula in doi trebuie sa aibe un sef.
Consilierea de cuplu, fie ea si maritala sau premaritala, nu poate fi institutionalizata eficient pentru moment. Din motive ce nu tin de posibilii consilieri de acest fel. "Vinovata" este mentalitatea noastra specifica, care ne permite sa gasim totdeauna vinovatul pentru un esec in afara noastra. Nefericirea produsa de incapacitatea de relationare consta in lipsa de cultura psihologica privind, in primul rand, propria persoana si, nu in ultimul rand, a celuilalt, semnificativ pentru cea dintai. Am mostenit sau ne-am educat in spiritul unor institutii care nu acceptau alternative: familia, profesia, copiiii, rudele, gura lumii etc. si am dobandit o data cu acestea si importante limite de gandire: superioritatea neconditionata a barbatului, autoritatea ultima a puterii si fortei, evitarea autoculpabilizarii.


pus acum 16 ani
   
Pagini: 1  

Mergi la